Cum să aduni comenzi cu catalogul Oriflame?

Păi să fim realiști… ca să aduni comenzi, trebuie să ai în primul rând de la cine 🙂 Avantajate, desigur, sunt doamnele care au la serviciu multe colege, la fel și elevele și studentele. În situația aceasta, consultantul în cauză face cam… 10% din treabă, adică scoate catalogul la vedere 😀 Mai departe, paginile parfumate, reducerile mari și seturile irezistibile fac restul de 90% și comenzile se adună.

Dacă se merită? Având în vedere că poți câștiga un comision de 250-300 lei sau mai mult, în doar câteva zile, doar „plimbând” catalogul, evident! Iar perioada care urmează este cea mai potrivită, pentru că se apropie Sărbătorile, iar asta înseamnă multe cadouri, deja pregătite în cataloagele 16 și 17 Oriflame!

Dar, chiar și în aceste condiții, niște recomandări sunt mereu utile:

  1. În primul rând, creează-ți o listă de posibili clienți. Chiar dacă deja știi cui vei oferi catalogul, să ai o listă pe care bifezi cine a comandat și cine încă nu a văzut catalogul îți va oferi organizare și control.
  2. Comandă mai multe cataloage! Pare economic să plimbi același catalog de la o persoană la alta, dar, de fapt, nu este… în cel mai bun caz, catalogul se uzează… în cel mai rău caz, se pierde… apoi, este neplăcut să îi spui Mihaelei că trebuie să aștepte să îl aducă înapoi Ionela și că i l-ai promis și Florinei… Sfatul meu? Comandă minim 5 cataloage care să poată circula rapid pe la clientele tale. Nu trebuie să le grăbești să aleagă mai repede, dimpotrivă, pot duce catalogul acasă, unde se pot uita și sora, mama, soacra, etc.
  3. Oferă sfaturi bune! Nu trebuie să vindem pur și simplu… dacă îi propui colegei tale un ruj care pur și simplu nu i se potrivește sau o nuanță de fond de ten de 2 ori mai închisă decât tenul ei, s-ar putea să fie ultima dată când comanda ceva prin intermediul tău.
  4. Oferă mici cadouri celor care sunt „abonați” la catalogul tău Oriflame și comandă de valori mari sau din fiecare catalog: mostre de parfum sau de cremă, săpunuri sau creme de mâini.
  5. Nu ignora pe cei care se uită, dar nu comandă… oferă-le în continuare noul catalog, nu te costă nimic. Poate vor dori ceva la un moment dat sau nu, dar, oricum, îți vor aprecia amabilitatea.
  6. Nu ignora domnii! Da, nu se rujeaza și nu folosesc rimel… dar folosesc deodorant, parfum, gel de ras și au și soții care merită un cadou potrivit, iar tu le vei da cele mai potrivite sfaturi!
  7. Nu în ultimul rând, propune-ți o valoare de comandă totală pe care ai vrea să o obții. Nu uita discontul maxim este de 40%, la comandă de minim 700 lei (câștigi minim 265 lei, doar pentru că ai oferit catalogul Oriflame!)

Liliana Puescu, Senior Diamond Director

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.