Prima mea comandă

AndreeaPrima experiență pe care am avut-o în vânzările directe a fost la vârsta de 13 ani (acum am 25). Ce-i drept, puțin mai era până avea să vină și cel mai important act al copilăriei: buletinul!

Îmi aduc vag aminte despre ziua în care am primit FLUTURAŞUL  (pe vremea aceea majoritatea recrutărilor erau făcute prin intermediul lor, dar asta urma să aflu ceva mai târziu ). Spun vag și mă refer la zi, însă nu și la emoțiile prin care am trecut doar scriind un sms care suna cam așa : „Vreau să devin reprezentant. Nechita Andreea 14 ani”. Pfai, cât îți pot tremura mâinile la 13 ani în speranța că și tu vei fi reprezentant cum este colega de clasa a 8-a de la școală care are cei mai tari blugi! Da, da! Blugii au fost marea mea motivație. Îmi doream să câștig bani pentru a mi-i putea cumpăra singură!

Trec emoțiile mesajului trimis și vin altele… mă sună!! Chiar ei! M-au ales pe mine dintre miile de persoane care își doresc să devină reprezentant (da, asta gândești la 13 ani!).
Fac cunoștință cu viitorul meu coordonator: Liliana Puescu  (dar pot să îi spun Lili, super, e chiar drăguță), îmi explică pașii pe care trebuie să îi urmez și că trebuie să vorbesc cu mama, fiind minoră. Cu bucurie le povestesc părinților cât de tare sunt eu, că urmează să fiu reprezentat și că am nevoie de acordul lor.

Întotdeauna am fost susținută de părinți, așa că înscrierea mea era aproape completă. Aproape…! Trebuia să strâng comanda! De 150 lei ca să primesc și comision și cadouri!
La școală nu am avut prea mare succes pentru că la vremea aceea nu ne prea machiam, iar de produsele de igienă se ocupau, oricum, mamele noastre.
Dezamăgită că nu mă voi ridica la nivelul așteptărilor  (că doar m-au ales dintre mii de oameni) tata a organizat un grătar la noi acasă unde a invitat toată familia (iar noi avem familie mare!). Ce credeți? Andreea, bun vânzător, reușește să strângă o super comandă! Ulterior am aflat că au fost cam obligați (ha,ha) de iubitul meu tată să își comande fiecare câte ceva, iar mama a avut nevoie de produse cât să ajung eu la suma necesară (cât noroc să ai, cât să fii de naiv să crezi asta  și cât să îți iubești odrasla :))).

O sun pe Lili, îi dictez comanda, mă felicită și îmi spune când să merg să o ridic.
Am reușit să îmi cumpăr o pereche de blugi cu primul meu comision și am fost tare mândră.
A doua comandă nu a avut aceeași poveste. Am mers pe stradă la vecini, am rugat părinții să lase catalog cu numele meu la serviciu și am reușit să obțin comenzi, fără… obligații și grătare.

Mai departe lucrurile au evoluat, însă povestea va continua într-un alt articol…

Andreea Toma, Director Oriflame
0767171792

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.